Krvavo na Floridi: U školi 7 mrtvih, 14 ranjenih

Izvor: Mondo, 14.Feb.2018, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavo na Floridi: U školi 7 mrtvih, 14 ranjenih

Najmanje sedam osoba je ubijeno a 14 ranjeno je u pucnjavi u školi na jugu Floride, SAD. Napadač, učenik škole, je uhapšen.

Foto: Beta/WPLG-TV via AP

Najmanje sedam osoba je smrtno stradalo u oružanom napadu u srednjoj školi u Parklandu, okrugu Brauard na Foridi, SAD, a broj ranjenih je najmanje duplo veći, javlja CBS Majami. 

Lokalni mediji prvo su, pozivajući se na policiju, javili o još 20 povređenih, ali se ta procena ubrzo popela na pedesetak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Kasnije je potvrđeno da je 14 ljudi moralo u bolnicu da bi im se pružila ozbiljnija lekarska pomoć, jer im je život ugrožen.

Prema prvim informacijama, napad je izvršio "teško naoružan napadač", koji je "noseći gas-masku", otvorio vatru. Policija ga je identifikovala kao učenika škole i pripadnika omladinskog programa rezervnih oficira Vojske SAD (US Army's Junior Reserve Officers' Training Corps, JROTC)

Prema nekim informacijama, unutar škole došlo je do sukoba učenika i napadača, piše "Dejli mejl".

Napadač je uhapšen posle da sata od prijave pucnjave.

Avoid the area of Stoneman Douglas HS. #BSO is currently working a developing incident regarding a report of active shooter.

— Broward Sheriff (@browardsheriff) February 14, 2018

Na snimku CNN vidi kako deca istrčavaju iz srednje škole, u toku evakuacije, dok snimak televizije NBC6 pokazuje kako je bar jedna osoba izneta na nosilima i ubačena u ambulantna kola.



Izvor: Youtube/KATC

Na mestu pucnjave, oko 70 kilometara severno od Majamija brzo se našlo nekoliko vozila Hitne pomoći, a policija i FBI izvode operaciju u širem području škole, jer još nije jasno da li je napadač imao pomagača..

My school is being shot up and I am locked inside. I’m fucking scared right now. pic.twitter.com/mjiEmPvGNb

— Aj22000 (@TheCaptainAidan) February 14, 2018

Za samo prva 23 dan januara ove godine u SAD je bilo 11 školskih pucnjava, piše "Njujork dejli" (New York Daily News), a od 12013. godine čak 300 - praktično jedna nedeljno, prenosi Sputnjik.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.