Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruz: Dogovor s Kejsikom nije znak očajanja

Kandidat za predsedničku nominaciju američke republikanske stranke Ted Kruz izjavio je danas da njegov dogovor sa stranačkim rivalom Džonom Kejsikom protiv Donalda Trampa nije potez iz očajanja.

Kruz je rekao da zapravo "postoji očajanje kod Trampa" zato što, Tramp, premda ima najviše delegata, neće moći da dobije dovoljno za nominaciju na republikanskoj konvenciji.

Štabovi kandidata za republikansku predsedničku nominaciju Kruza i Kejsika sinoć su saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da pokreću zajedničku strategiju, prema kojoj će se Kruz fokusirati na Indijanu, a Kejsik na zapadne države, među kojima su Oregon i Nju Meksiko.

Tramp je rekao da odluku njegovih protivkandidata "beznadežna".

"Vau, upravo je saopšteno da se Ted lažov i Kejsik ujedinjuju da bi pokušali da me spreče da dobijem kandidaturu. Beznadežno!", naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp vodi u trci, ali mu je potrebno da obezbedi podršku 1.237 delegata za konvenciju na kojoj delegati biraju predsedničkog kandidata. Ako u tome ne bude uspeo, republikanci bi na konvenciji mogli da izaberu i druge kandidate, i one koji ne učestvuju u trci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.