Izvor: Blic, 26.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Krokodil Dandi' uživo

'Krokodil Dandi' uživo

Vinifred Velan (80) iz Liverpula rekonstruisala je čuvenu scenu iz filma 'Krokodil Dendi' da bi savladala provalnika koji je mahao nožem. Ona je zgrabila kuhinjski nož veći od njegovog, a zatim mu je doviknula: 'To nije nož, ovo je nož!' Velanova je tako citirala čuvene reči iz filma u kome glumac Pol Hogan maše nožem u sceni sa pljačkašem. 'Pitala sam lopova: ‘I ti to nazivaš nožem?’. On je imao nož od 25 centimetara, dok sam ja u ruci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << držala nož od 35 centimetara. Prislonila sam ga na njegov stomak i rekla: ‘Ovo je nož!’' Dvojica muškaraca su uhapšena u vezi sa ovim slučajem.

Ne mogu bez mobilnog

Osamdeset odsto odraslih osoba toliko je vezano za svoj mobilni telefon da ga ne isključuju čak ni dok vode ljubav. Većina anketiranih je izjavila da nijedan dan ne bi mogli da izdrže bez mobilnog telefona: 'Mobilni telefoni su nam vratili osećaj zajedništva i obezbedili vrlo efikasan protivotrov za pritiske i otuđenost koji prate moderan život.' Većina anketiranih, koji imaju između 18 i 40 godina, smatraju da im je telefon poboljšao život. Četvrtina od 16.500 anketiranih kaže da bi se osećali izolovano ukoliko bi izgubili telefon, dok devet odsto kažu da ne bi mogli da nastave normalan život.

Prebrzo vozio u rikverc

Nemac Hajn Erlauf (42) iz Štutgarta morao je da plati kaznu zato što ga je kamera na drumu snimila kako vozi 56 kilometara na čas u zoni u kojoj je brzina ograničena na 40, i to još u rikverc. Nakon što je videla snimak na kome 'mercedes' C klase juri kroz ulicu u stambenoj četvrti Bludenca, u Austriji, policija mu je poslala kaznu u iznosu od 20 funti. 'Ovo je prvi put da je bilo ko od nas doživeo da je nekoga radar uhvatio da vozi prebrzo, i to u rikverc', rekao je predstavnik lokalne policije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.