Izvor: B92, 16.Dec.2009, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krizni sastanak Brauna i Rasmusena

Kopenhagen -- Premijeri Velike Britanije i Danske, Gordon Braun i Lars Loke Rasmusen održali su "krizni sastanak" kako bi napravili plan za završnicu Samita UN o klimi.

Braun je u izjavi za dansku državnu televiziju DR, ranije u toku dana, najavio da treba da se sretne sa danskim premijerom, koji je danas preuzeo i predsedavanje Samitom i dodao da na Samitu "predstoje veoma teški pregovori u predstojećim satima".

Britanski premijer se složio sa ocenama da je Samit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UN-a o sprečavanju klimatskih promena u kritičnoj fazi posle žestokih kritika danskog predsedništva Samita.

Koni Hedegard, član predsedništva Samita i komesarka EU za klimu, saopštila je da je prvi zvanični nacrt završnog dokumenta Samita sačinjen, ali se on tokom dana ipak nije formalno našao pred delegatima.

Tekst je naišao na žestoke kritike Grupe 77, koja zastupa interese zemalja u razvoju, jer predlog sporazuma nije obavezujući i ne sadrži konkretne cifre dozvoljene emisije štetnih gasova za zemlje pojedinčno.

Samit UN-a o klimi "COP15", koji je počeo 7. decembra završava se u petak, 18. decembra, a tokom poslednja dva dana u rad samita treba da se uključi 119 šefova država ili vlada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krizni sastanak Brauna i Rasmusena

Izvor: MySerbia.net, 17.Dec.2009, 16:00

Premijeri Velike Britanije i Danske, Gordon Braun i Lars Loke Rasmusen održali su "krizni sastanak" kako bi napravili plan za završnicu Samita UN o klimi. »»

Nastavak na MySerbia.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.