Kriza je, mora se

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2015, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza je, mora se

Austrija je donela odluku o daljem produženju graničnih kontrola, uvedenih povodom izbegličke krize. Ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner najavila je Evropskoj komisiji da će granične kontrole biti produžene za sada do 15. novembra.

Istovremeno je Briselu signalizirano, uz pozivanje na Šengenski sporazum, da granične kontrole i posle toga mogu biti još jednom produžene za tri meseca.

Bez dalje privremene granične kontrole imali bi situaciju da hiljade stranaca nekontrolisano mogu ući na teritoriju zemlje, bez organizovanog daljeg putovanja u Nemačku, obrazložilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beču.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.