Krivokapić od partija tražio imena kandidata za ministre

Izvor: Vostok.rs, 27.Okt.2020, 11:42

Krivokapić od partija tražio imena kandidata za ministre

Mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić uputio je sinoć pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre, i to u resorima koji su im pripali, potvrđeno je Danu iz više izvora.
Kako im je saopšteno, ako stranke to ne urade u narednih nekoliko dana, mandatar će izaći sa svojim predlogom Vlade. Sve bi, prema saznanjima Dana, trebalo da bude završeno u narednih nekoliko dana. Iz tima mandatara za sastav Vlade Zdravka Krivokapića juče su poručili da još čekaju određene odgovore na predlog raspodjela resora u novoj vladi. Mandatar, kako saznaje Dan, čini sve da formiranje vlade bude gotovo u prvoj polovini idućeg mjeseca. Dan nezvanično saznaje i da će se mandatar do kraja sedmice obratiti javnosti po tom pitanju. Iz Krivokapićevog tima su kazali da su predlozi o raspodjeli ministarstava upućeni koalicijama i da još očekuju određene odgovore u okviru vremenskog roka koji su odredili. “Nakon toga, uslijediće konačni predlog mandatara o sastavu prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore, koji će biti upućen Skupštini na izglasavanje. Naša namjera je da Vlada bude izglasana u roku koji je mandatar najavio”, poručili su iz Krivokapićevog tima, a prenosi TV Vijesti. Iz Krivokapićevog tima su potvrdili da je mandatar prethodnih dana razgovarao sa liderima DF-a i ostalim liderima pobjedničkih koalicija, ali nijesu željeli da otkrivaju detalje, uz najavu da će to uraditi u narednom periodu. IN4S    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.