Krivokapić: Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2020, 12:08

Krivokapić: Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je juče ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata zbog, kako su naveli, "konstantnog mešanja u unutrašnje stvari" Crne Gore. Ubrzo nakon toga, usledila je ista mera Republike Srbije, koja je proterala crnogorskog ambasadora u Beogradu Tarzana Miloševića. "Žalim zbog jučerašnjeg protjerivanja ambasadorâ, jer takvi akti nijesu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela", saopštio je Krivokapić na Tviteru.
Žalim zbog jučerašnjeg protjerivanja ambasadorâ, jer takvi akti nijesu u duhu evropskog puta i dobre regionalne saradnje prijateljskih država. Odlazeći režim ni u svojim posljednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podjela. 1/2
— Zdravko Krivokapić (@ZdravkoKrivokcg) November 29, 2020 Nova Vlada će raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom, promovisaćemo istinski dobrosusjedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mjera. 2/2
— Zdravko Krivokapić (@ZdravkoKrivokcg) November 29, 2020 Nova Vlada će, kako je najavio, raditi na ozdravljenju odnosa Crne Gore sa Srbijom. "Promovisaćemo istinski dobrosusjedsku politiku s Beogradom, kao i sa svima u regionu, po principu suverenosti, nezavisnosti i nemiješanja u unutrašnje stvari drugih država. Uzajamno poštovanje biće naša mjera", rekao je Krivokapić.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.