Kristin Lagard jedini kandidat za šefa MMF

Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristin Lagard jedini kandidat za šefa MMF

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard (59) nominovana je za drugi mandat na istoj poziciji i jedini je kandidat za tu funkciju, saopštila je danas ta međunarodna finansijska institucija.

Francuskinja Lagard, prva žena na čelu MMF, imenovana je na taj položaj 2011. godine, kao 11. po redu prvi čovek te agencije.

U planu je brz završetak procesa izbora direktora, koji će od jula ove godine upravljati tom institucijom u narednih pet godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a aktuelna direktorka dobila je značajnu podršku od zvaničnika iz Evrope, SAD i Latinske Amerike.

Američko ministarstvo finansija je danas saopštilo da podržava kandidaturu Lagardove za novi mandat.

Ruski ministar finansija Anton Siluanov je takođe pre dva dana izjavio da će Rusija podržati njen reizbor na vodeću poziciju u MMF, dodajući da se pokazala kao "efikasan lider u izazovnom periodu kako za globalnu ekonomiju, tako i za sam Fond".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.