Kriminalistička policija Crne Gore podnijela krivičnu prijavu protiv direktora IN4S-a

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2020, 14:15

Kriminalistička policija Crne Gore podnijela krivičnu prijavu protiv direktora IN4S-a

Kriminalistička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Gojka Raičevića, izvršnog direktora nevladinog udruženja IN4S, zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa, navodi se u saopštenju Policije Crne Gore.
"Osumnjičeni se tereti da je izvršenjem ovog krivičnog djela nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 59.503 eura", navode iz policije.  Kriminalistička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora #IN4S zbog utaje poreza i doprinosa. Osumnjičeni se tereti da je izvršenjem ovog krivičnog djela nanio štetu budžetu Crne Gore u iznosu od 59.503 eura. @VladaCG pic.twitter.com/hdryfgS0NA
— Uprava policije Crne Gore (@PolicijaCG) July 15, 2020 Policija navodi da je osumnjičeni "ovo krivično djelo počinio tako što je kao osnivač, ovlašćeno i odgovorno lice u nevladinom udruženju 'IN4S' iz Podgorice, izbjegavao plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina, dajući lažne podatke o zakonito stečenim prihodima za 2018. godinu koje su od uticaja na utvrđivanje obaveza". "On u mjesečnoj PDV prijavi za septembar, a kasnije i u završnom računu za 2018. godinu, nije prikazao iznos od 240.000 eura, a koji je prihodovao po osnovu pružanja usluga pravnom licu 'M-tel' d.o.o iz Podgorice, a koji iznos predstavlja osnov za obračun poreza na dobit NVU IN4S", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.