Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 11:07

Kremlj otkrio kako će teći samit Putina i Bajdena

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov objavio je da će samit predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, planiran za sredu, početi u 13 sati po srednjoevropskom vremenu u vili La Granž u Ženevi.
Putina će u vili La Granž dočekati predsednik Švajcarske, a zatim će doći Bajden, prenose RIA Novosti.

Sledi tradicionalno zajedničko fotografisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i obraćanje predsednika Švajcarske, posle čega će predsednici Rusije i SAD preći u biblioteku.
Ušakov je rekao da će se pregovori sastojati iz tri dela – prvo u uskom, a zatim u proširenom sastavu, nakon čega će uslediti odvojene konferencije za novinare dve strane.
Tokom razgovora u užem sastavu, Putina će pratiti šef diplomatije Sergej Lavrov, a Bajdena američki državni sekretar Entoni Blinken.
Ušakov je rekao da ne zna da li će dvojica predsednika želeti da se povuku u stranu i da razgovaraju oči u oči i dodao da to zavisi od njih.
Kako je najavljeno iz Kremlja, sastanak Putina i Bajdena trajaće četiri do pet sati. 
Osim Ušakova i Lavrova, u ruskoj delegaciji će biti i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjapkov.
Pozvani su i zamenik šefa administracije predsednika Dmitrij Kozak i specijalni predstavnik predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev.
Posle samita, Putin će se sastati sa švajcarskim kolegom, nakon čega će se vratiti u Rusiju.
Teme razgovora su nuklearna bezbednost, klimatske promene, kibernetička sigurnost i sudbina američkih državljana u ruskim zatvorima, kao i ruskih državljana u američkim zatvorima, rekao je Jurij Ušakov.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta je realniji ishod susreta u Ženevi – pomirenje ili novi sukob Putina i Bajdena

Izvor: RTS, 15.Jun.2021

Pažnja sveta usmerena je ka Ženevi – i prvom susretu američkog i ruskog predsednika Džozefa Bajdena i Vladimira Putina. Bajden kaže da će ruskom kolegi reći gde je "crvena linija". Putina ne iznenađuje šta predsednik SAD izjavljuje. Razgovori će biti korisni, ali neće biti konkretnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.