Kremlj duboko razočaran zbog oduzimanja akreditacija televiziji RT

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj duboko razočaran zbog oduzimanja akreditacija televiziji RT

Kremlj je duboko razočaran zbog oduzimanja akreditacija televiziji RT u Kongresu SAD, ali se nada da će se ovaj period pre ili kasnije završiti obnavljanjem demokratskih sloboda, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Želeo bih da kažem da je odluka američkih senatora i kongresmena da oduzmu akreditacije RT izuzetno razočaravajuća, nepravedna i krši zakone, tačnije slobodu rada štampe, slobodu govora. To nije ništa drugo do ograničavanje rada medija. To je vrlo neprijateljski korak i mi smo duboko razočarani“, naglasio je Peskov.

„Nadamo se da će se tako nesrećan period u američkoj istoriji pre ili kasnije ipak završiti obnavljanjem demokratskih sloboda“, dodao je on.

Ranije je objavljeno da su novinarima RT oduzete akreditacije u Kongresu SAD zbog registracije televizije kao stranog agenta. Pismo je upućeno direktoru za informaciono emitovanje „RT Amerike“ Mihailu Solodovnjikovu.

Peskov je rekao da „ne mora da se bude prorok da bi se predvideo prilično emocionalan odgovor naših poslanika prema američkim medijima“.

Stoun: Zapadni mediji odbijaju da kažu istinu o Rusiji i Putinu
Prema njegovim rečima, takve neprijateljske i nedemokratske korake „teško i nemoguće“ je ostaviti bez odgovora.

„Ne bih hteo nešto da prognoziram, ali… situacija je loša“, dodao je Peskov.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.