Kremlj: Putin u subotu pre Berlina na venčanju šefice austrijske diplomatije

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Putin u subotu pre Berlina na venčanju šefice austrijske diplomatije

Ruski predsednik Vladimir Putin planira da prisustvuje venčanju šefice austrijske dipomatije Karin Knajsl pre odlaska u Berlin, saopštio je danas Kremlj.

"To će biti na putu za Berlin", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi agencija Interfaks.

Putina će u subotu u Berlinu primiti nemačka kancelarka Angela Merkel s kojim će razgovarati o situaciji u Siriji i istočnoj Ukrajini. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Karin Knajsl (53) koju je na mesto šefa diplomatija predložila desničarska populistička antiimigrantska Slobodarska partija Austrije (FPO) iako nije njen član, venčaće se za preduzetnika Vofganga Majlingera.

Venčanje će biti održano u centralnoj Austriji odakle je Majlinger.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova nije želelo da komentariše posetu Putina Austriji navodeći da je u pitanju privatno venčanje. Putinov savetnik Jurij Ušakov ranije je rekao da je austrijska ministarka pozvala ruskog predsednika na venčanje tokom Putinove posete Beču u junu ove godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prvo venčanje, pa sastanak sa Merkelovom

Izvor: B92, 15.Avg.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin planira da prisustvuje venčanju šefice austrijske dipomatije Karin Knajsl pre odlaska u Berlin, saopštio je Kremlj..."To će biti na putu za Berlin", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi agencija Interfaks...Putina će u subotu u Berlinu primiti nemačka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.