Kremlj: Kazna za Butinu neprihvatljiva

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Kazna za Butinu neprihvatljiva

Duga zatvorska kazna određena ruskoj državljanki Mariji Butinoj je neprihvatljiva, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za Tas.
Ruska agencija Tas navodi da je Dmitrij Peskov prokomentarisao odluku američkog pravosuđa da osudi Butinu na 18 meseci zatvora.

"Činjenica da je njoj određena duga zatvorska kazna je neprihvatljiva. Verujemo da ruska državljanka nije bila, niti je mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da bude umešana u to za šta je optužena", rekao je Peskov.
AP je preneo da je tridesetjednogodišnja Butina priznala da je radila kao tajni agent za Kremlj, zbog čega je osuđena u SAD na 18 meseci zatvora.
Butina se nalazi u pritvoru od jula 2018. godine, što će joj se uračunati u kaznu, nakon čijeg odsluženja će biti deportovana u Rusiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.