Kratak susret Obame i Putina, teme Sirija i Ukrajina

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2016, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratak susret Obame i Putina, teme Sirija i Ukrajina

Predsednik Rusije Vladimir Putin na kratko se sastao sa svojim američkim kolegom Barakom Obamom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje koji se održava u Peruu.

AP prenosi da su novinari, koji su pušteni u salu uoči počeka samita, videli da su dvojica predsednika razgovarala, pre nego što su se rukovali i potom zauzeli svoja mesta za stolom.

Kako su saopštili izvori iz Bele kuće, Obama je zatražio od Putina da pojača napore za okončanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sukoba u Siriji.

"Državni sekretar SAD Džon Keri i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov trebalo bi da sa međunarodnom zajednicom i dalje sprovode inicijativu za okončanje sukoba u Siriji i ublažavanje patnji sirijskog naroda", rekao je, prema navodima tog izvora, Obama Putinu.

Isti izvor dodaje da je Obama takođe zatražio od Putina da poštuje obaveze koje je Rusija preuzela zaključenjem sporazuma o rešavanju krize u Ukrajini, potpisanog u Minsku, a istakao je i posvećenost Vašingtona i njegovih saveznika poštovanju suvereniteta Ukrajine.

Kako su prenele ruske agencije, portparol Kremlja Dmitrij Peskov takođe je potvrdio da su se Obama i Putin kratko razgovarali u Limi, ali nije izneo više detalja o razgovoru.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Susret u Peruu: Putin i Obama "na blic"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2016

Predsednik Rusije Vladimir Putin na kratko se sastao sa njegovim američkim kolegom Barakom Obamom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje koji se održava u Peruu. Ovu informaciju potvrdio je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov...On je rekao da su se Putin i Obama uoči početka zasedanja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.