Kraljica Roma oprala šest miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2016, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica Roma oprala šest miliona evra

Protiv državljanke BiH Amele Seferović (60) iz Mostara, tužilaštvo u Torinu pokrenulo je istragu zbog sumnje da je sa još 21 osobom organizovala prosjačenje i prodaju sirovog metala u Italiji, ali i da je nelegalno stečenih šest miliona evra pokušala da ubaci u legalne tokove novca preko banaka u Hrvatskoj, pišu bosanski mediji.

Kako saznaju, istražni organi Hrvatske ovaj slučaj prate već dve godine, kada su se na pojedine račune nekih hrvatskih banaka počele deponovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << velike sume novca iza kojih su stajale osobe bez imovine, prebivališta i zaposlenja u Hrvatskoj. Službenici Kancelarije za sprečavanje pranja novca u Hrvatskj posumnjali su da je reč o nelegalnom novcu, zbog čega su pokrenuli istragu.

Upravo u tom periodu Kraljica Roma, kako zovu Seferovićevu, je sa jednog od računa pokušala da podigne 200.000 evra, a pri tom nije mogla da objasni odakle joj toliki novac.

- Zbog toga nadležni sud u Hrvatskoj odredio je blokadu čitave njene imovine, ali i milionskih računa članova njene porodice. Blokada imovine istekla je letos, međutim, na adresu hrvatskih banaka stigao je zahtev iz tužilaštva u Torinu za produženje blokade, jer je protiv Seferovićeve i još 21 osobe pokrenut istražni postupak - kažu izvori iz istrage za medije.

Kako sumnjaju italijanski istražioci, osumnjičena i članovi njene porodice organizovali su prosjačenje i sakupljanje metala u Italiji, što je u ovoj zemlji zakonom okarakterisano kao krivično delo. Kako bi izbegli plaćanje poreza i novac ubacili u legalne tokove, uplaćivali su ga u bankama u Hrvatskoj. Nije poznato da je bilo ko od osumnjičenih prijavio da ima redovna primanja i da je za uplaćeni novac plaćen porez.

Seferovićeva, koja inače živi na relaciji BiH - Hrvatska - Italija, navodno je veće svote novca, pre nego što se posumnjalo u njegovo poreklo, uspela da podigne u Splitskoj banci u Trogiru.

Seferovićeva i pojedini članovi njene porodice poznati su po luksuznom životu u Mostaru, ali i u Italiji. Kako sumnjaju italijanski istražioci, ona je vlasnica nekoliko skupocenih vila u Italiji i BiH, ali i oko 400 automobila visoke klase. Navodno je udata za Italijana, navode mediji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.