Kraljica Elizabeta Druga obara rekord na tronu

Izvor: Press, 07.Sep.2015, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica Elizabeta Druga obara rekord na tronu

Britanska kraljica Elizabeta Druga u sredu će oboriti rekord kao monarh koji je najduže na prestolu u britanskoj istoriji.
        Elizabeta Druga će rekord preuzeti od svoje čukunbabe, kraljice Viktorije, koja je vladala 63 godine, sedam meseci i dva dana, od 1837. do 1901. godine. Bakingemska palata je saopštila da će rekord biti oboren u sredu u 16.03, mada period Vikotorijine >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vladavine ne može precizno da se utvrdi pošto je prethodni monarh umro u snu.  Povodom ovog jubileja, Velika Britanija izdaje poseban srebrni novčić od dvadeset funti s likom kraljice Elizabete. Kralj Tajlanda Bumibol (87) danas drži rekord dugovečnosti na tronu. Za kralja je proglašen 1946. godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.