Kralj šibicara ismeva policiju

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2018, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj šibicara ismeva policiju

Za policiju u Berlinu je Ramadan N. (67) iz Makedonije nekrunisani kralj šibicara, ali i kako ga zovu, kralj drskosti. Zajedno sa svojim saradnicima, on obično namamljuju prolaznike i turiste na šibicarenje, gde u trenutku izgube 50-150 evra. Međutim, on se i pored zabrana stalno pojavljuje na glavnim turističkim lokacijama u gradu.

U Nemačkoj je šibicarenje prevara i kao takvo zabranjeno. Ramadan N. je već dobio nebrojene zabrane pojavljivanja na određenim mestima, a prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << srede mu je policija stavila veto i na dolazak na Brandenburšku kapiju i okolinu, "Čekpoint Čarli", poznatu kontrolnu tačku iz hladnog rata, a sada turističku atrakciju, kao i Ist Sajd Galeri, gde je namamio najviše žrtava.

Međutim, već sledećeg dana on bi ponovo bio na ulici sa svojom bandom, iako mu je pretila novčana kazna od 1.000 evra. Policajci u civilu su ga najurili, čak četiri puta u istom danu, ali prošlog vikenda je Ramadan ponovo ordinirao u blizini Brandenburške kapije.

Policajci su sve to uredno dokumentovali sa namerom da kralja šibicara konačno stave iza rešetaka, pišu nemački mediji. Međutim, sudija je donela odluku da zatvor nije "proporcionalna kazna" za ovog prevaranta koji ima 67 godina, iako je njegov kazneni registar podugačak za nemačke uslove.

Od jula 2012. godine je protiv Makedonca vođen postupak u 80 slučajeva zbog prevare i krađa, a samo dva puta je osuđivan novčanom kaznom. Jedan istražitelj je za nemačke medije rekao da je "deprimirajuće kako na sudu uvek izvise".

- Kralj šibicara ismejava policiju i nastavlja dalje igru - zaključuju reporteri nemačkih medija priču o ovom nesvakidašnjem prevarantu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.