Kraj talačke drame na Shipolu

Izvor: B92, 29.Avg.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj "talačke drame" na Shipolu

Amsterdam -- Holandska policija je potvrdila da putnički avion na aerodromu Shipol nije otet, pa je "talačka drama" koja je trajala oko 45 minuta u Amsterdamu završena.

Dva holandska vojna aviona su prizemljila putnički let nakon informacije da otmičari drže taoce, a letelicu su više od pola sata vojska i policija držali opkoljenom.

Drama se nije završila ni nakon što je španska aviokompanija "Vueling" objavila da je u pitanju "samo greška u komunikaciji pilota sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolnim tornjem", jer su još trajale policijske provere.

Putnici na letu Malaga - Amsterdam su bili prinuđeni da ostanu u letelici, a na teren su poslati i pregovarači koji su pokušavali da stupe u kontakt sa pilotom i "otmičarima".

Konačno je ustanovljeno da je samo došlo do prekida u vezama, zbog čega je kontrolni toranj iz predostrožnosti javio bezbednosnim službama da postoji potencijalna opasnost.

Inače, uobičajeno brzi ritam jednog od najvećih evropskih aerodroma bio je poremećen i ranije danas kada je jedan deo Shipol bio zatvoren nakon što je pronađena bomba zaostala iz Drugog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončana "talačka drama" na aerodromu Šiphol

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Avg.2012

Policija je saopštila da putnički avion na aerodromu Šiphol nije otet, pa je "talačka drama" koja je trajala oko 45 minuta u Amsterdamu završena Dva holandska vojna aviona su prizemljila putnički let nakon informacije da otmičari drže taoce, a letjelicu su više od pola sata vojska i policija...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Aviokompanija demantuje otmicu španskog aviona

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2012

29.08.2012. -..Predstavnici aviokompanije Vueling – vlasnika aviona Airbus, koji je možda bio otet, demantuju informacije o navodnom incidentu, prenosi holandski dnevnik Telegraaf...U Vueling govore da je došlo do nesporazuma između posade aviona i holandske kontrole letenja...Bez obzira na ovu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.