Izvor: B92, 12.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj krize sa taocima u Kostariki

San Hoze -- Kriza sa taocima u ambasadi Rusije u Kostariki završena je mirno noćas kada je policija odvela otmičara u pritvor.

Dva muškarca izašla su, uz policijsku pratnju, iz ambasade okončavši tako trosatnu opsadu u koju su bili umešani i policija i ruski ambasador.

Ministar za bezbednost Kostarike Fernando Berokal rekao je ranije da je naoružani napadač uzeo za taoce osam osoba u ruskoj ambasadi u San Hoseu, ali je ambasador Valerij Nikolajenko to demantovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u izjavi lokalnoj televiziji, rekavši da talaca nema i da je on odlučio da ostane kako bi se kriza što pre rešila.

Berokal je rekao da je pet od osam talaca brzo oslobođeno, dok je ruski ambasador ostao u zgradi. Nikolajenko je potom u telefonskoj izjavi lokalnoj televiziji rekao da on i ostali ljudi u zgradi nisu taoci.

Lokalni mediji spekulišu o razlogu otmice koji se kreće od svađe oko novca do prevare u vezi sa papirima za vizu. Agencija Rojters javila je i da je u zgradu ušla i majka otmičara u pokušaju da ubedi sina da se preda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.