Kovaks ima cilj da isporuči trećinu milijarde vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2021, 23:07

Kovaks ima cilj da isporuči trećinu milijarde vakcina

Međunarodni program za deljenje vakcina Kovaks ima za cilj da isporuči trećinu milijarde doza vakcina protiv kovida-19 do sredine godine, izjavio je danas Set Berkli, direktor GAVI saveza za vakcine na forumu Svetske banke.

Program je isporučio skoro 38,4 miliona doza vakcina protiv kovid-19 u 102 zemlje na šest kontinenata, šest nedelja nakon što je počeo sa izdavanjem zaliha, saopštio je GAVI u četvrtak, prenosi Rojters.

Generalna direktorka Svetske trgovinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacije (STO) Ngozi Okondžo-Iveala, govoreći na istom forumu, rekla je da su se zemlje u razvoju koje izvoze robu suočile sa oštrim skokom cena, a turizam propao u pandemiji.

„Svetu je potreban finansijski okvir za rešavanje pripravnosti i reagovanja u vanrednim situacijama i mora držati otvorene lance snabdevanja kako bi bolje zaštitio ekonomske sisteme“, rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovaks ima cilj da isporuči TREĆINU MILIJARDE vakcina protiv kovida do sredine godine

Izvor: Blic, 10.Apr.2021, 03:28

Međunarodni program za deljenje vakcina Kovaks ima za cilj da isporuči trećinu milijarde doza vakcina protiv kovida 19 do sredine godine, izjavio je danas Set Berkli, direktor GAVI saveza za vakcine na forumu Svetske banke.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.