Izvor: Danas, 25.Maj.2022, 09:05

Kostić: Sama floskula „jasenovački“ je uvredljiva i neodgovorna

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je, reagujući na dokument Hrvatske akademije znanosti i umetnosti, ocenio da je sama floskula "jasenovački "uvredljiva i neodgovorna konstrukcija za sve žrtve, bez obzira za etnički predznak" i rekao da treba "više mere, više odgovornosti i više međusobnog poštovanja".

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vladimir Kostić: Politika je pojela sve

Izvor: RTS, 26.Maj.2022, 08:16

Predsednik SANU Vladimir Kostić kaže da Akademija, koristeći naučnu i umetničku metodologiju, pokušava da razume svet oko nas i da vidi šta nas to očekuje odmah iza ugla. Čini mi se da smo u ovom našem životu, i to ne samo na ovim našim meridijanima, pauperizovani, u tom smislu što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.