Kost pronađena pored Garidove kuće verovatno ljudska

Izvor: Blic, 10.Sep.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kost pronađena pored Garidove kuće verovatno ljudska

Deo kosti pronađen u blizini kuće pedofila Filipa Garida, koji je 18 godina držao zarobljenu Džejsi Dagard i napravio joj dvoje dece, verovatno je ljudskog porekla, saopštio je portparol šerifa kalifornijskog okruga Kontra Kosta, preneo je CNN.

Policija je izjavila da je prošle nedelje pronašla kost u dvorištu kuće pored Garidove, u koje je on imao pristup. Pronađeni deo analizirao je stručnjak iz inostranstva, a sada će biti testirana i DNK kosti u državnoj laboratoriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Stručnjak je zaključio da je deo kosti nađene u dvorištu Garidovog komšije verovatno ljudska", saopštio je Džimi Li, direktor za odnose s javnošću kancelarije šerifa Kontra Koste.

"Tražićemo od države da odredi DNK profil fragmenta. Treba istaći da nije neuboičajeno pronaći ostatke američkih domorodaca u okrugu Kontra Kosta", ukazao je Li.

Filip Garido i njegova žena Nensi izjasnili su se da nisu krivi za otmicu i silovanje Džejsi Dagard, koja je nestala kad je imala 11 godina.

Policija veruje da je Garido oteo Džejsi 1991. u Saut Lejk Tahou i da joj je u zarobljeništvu napravio dvoje dece. Džejsi Dagard je 18 godina živela u dvorištu iza Garidove kuće. Filip i Nensi Garido uhapšeni su u avgustu zbog otmice Dagardove, a policija pokušava da dokaže da li je pedofil umešan i u kidnapovanje Mihaele Garet 1988. godine.

Kako je saopštila policija iz Hejvorda, Mihaela i Džejsi bili su sličnog uzrasta i izgleda u vreme kad su otete, obe su kidnapovane po danu, a opis koji su dali svedoci ukazuje na Filipa Garida. Policija kalifornijskog grada Dablina objavila je prošle nedelje da ispituje da li je Garido bio umešan u nestanak Ilene Mišelof 1989, kad je devojčica imala 13 godina.

Garido je, pre slučaja Dagard, bio osuđen na 50 godina zatvora zbog kidnapovanja i silovanja Kejti Kolavej 1976. Pušten je uz doživotnu uslovnu kaznu, nakon što je odslužio deset godina zatvora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.