Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo, Južna Osetija i Abhazija

Moskva -- Rešenje problema Južne Osetije i Abhazije u mnogome će zavisiti od rešenja kosovskog problema, rekao Sergej Ivanov.

Ruski ministar odbrane je rekao da Gruzija nije ništa učinila kako bi uspostavila dijalog sa tim autonomijama, da je malo vremena prošlo od etničkog čišćenja osetinskog i abhaskog naroda: "Kada Tbilisi preti narodima tih republika da će ih na silu vratiti pod svoju jurisdikciju, može se samo nagađati čime će se to završiti".

"Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se dalje razvijati događaji, teško je reći. Ali mnogo zavisi od toga kako će se Zapad ponašati po pitanju priznanja Kosova", kazao je Ivanov.

Južna Osetija će 12. novembra održati referendum da bi potvrdila odluku o odvajanju od Gruzije i pripajanju Rusiji, što će biti povod za nove tenzije između Moskve i Tbilisija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.