Izvor: Blic, 03.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosmonauti 20 puta dočekali 2006.

Kosmonauti 20 puta dočekali 2006.

Rusko-američka posada Međunarodne svemirske stanice bila je u prilici da dočeka Novu godinu čak 20 puta. Posada je, prelazeći iz jedne u drugu vremensku zonu, 16 puta dočekala Novu godinu, a četiri puta je doček bio 'neformalan'. Na jeziku kosmonauta 'neformalan' doček Nove godine označava ponoć koju je posada proslavila u četiri različite vremenske zone - Griniču, Vašingtonu, Hjustonu i Moskvi.

Udala se za delfina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

U letovalištu na jugu Izraela održalo se neobično venčanje. Šaron Tendler (41), milionerka iz Londona, udala se za voljenog Sindija, 35 godina starog delfina. Mladoženja je upoznao Šaron pre 15 godina kada je ona prvi put posetila letovalište. 'Mir i spokoj pod vodom i njegova ljubav bi me smirili', rekla je uzbuđena mlada posle venčanja.

Pivo sa nikotinom

Nemci, poznati po velikoj ljubavi prema pivu, pronašli su način da dobiju potrebnu dozu nikotina, a da pri tom ne prekrše zakon koji zabranjuje pušenje u barovima i restoranima. Firma 'Nautilus' proizvela je pivo koje, osim alkohola, sadrži i nikotin. Pivo 'NicoShot' sadrži 6,3 odsto alkohola i tri miligrama nikotina, a u prodaji treba da se pojavi za nekoliko meseci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.