Korzika: Požari prete kućama

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korzika: Požari prete kućama

Nekoliko desetina vatrogasaca bori se sa požarima požarom na francuskom ostrvu Korzika, koji je zahvatio 900 hektara šuma i preti kućama, a stanovnici grada Bigulje, koji je najviše ugrožen evakuisani su, saopštila je služba za vanredne situacije.

"Požar je jak i širi se ka gradskim zonama Bigulje", rekao je za AFP potpukovnik Mišel Bernije iz korzičkih snaga civilne odbrane.

Zamenik regionalne vatrogasne službe Žan Žak Peraldi kazao je da čekaju pojačanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i da se oko 150 vatrogasaca bori sa vatrenom stihijom.

Kako se navodi, u gašenje požara uključena su i tri kanadera koji ujedno i nadgledaju oblast kako bi se uverili da kuće nisu zahvaćene požarom.

Požar koji je ranije danas zahvatio oblast oko grada Alerije i koji je uništio 110 hektara zemljišta, stavljen je pod kontrolu, rekao je Bernije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Požar besni Francuskom: Stotine vatrogasaca se bori sa stihijom, pomažu i stanovnici (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 25.Jul.2017

U šumskim požarima na jugu Francuske na ostrvu Korzika, vatra preti da ugrozi domove, saopštila je služba za vanredne situacije...Na stotine vatrogasaca bori se sa požarima koji su zahvatili 900 hektara šume na ostrvu Korzika...U Srbiji pakao, u Evropi sneg! Ova zemlja se iznenada zabelela! (VIDEO)..Evakuisani...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.