Korona virus stigao u Evropu, potvrđeni prvi slučajevi: Evo koja dva grada su kritična

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2020, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona virus stigao u Evropu, potvrđeni prvi slučajevi: Evo koja dva grada su kritična

Francuski ministar zdravlja potvrdio je da su tri slučaja korona virusa potvrđena u Bordou i Parizu KORONA virus je stigao u Evropu! Tri slučaja zabaležena su u Francuskoj, saopštila je francuska ministarka zdravlja Anjes Bizin. Slučajevi su registrovani u Bordou i Parizu. Ministarka je na konferenciji za medije iznela detalje o obolelom iz Bordoa. Reč je o muškarcu starom 48 godina, kineskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << porekla, koji je nedavno boravio u Vuhanu. Posle toga je bio u Holandiji. Imao je klasične simptome gripa, kašalj i temperaturu, a u potpunu bolničku izolaciju je smešten 23. januara. Ministarka je istakla i da se pacijent trenutno oseća dobro. Tokom boravka na francuskoj teritoriji bio je u kontaktu s desetak osoba i francuske vlasti su u potrazi za njima. Za drugi slučaj saznalo se neposredno pred konferenciju za medije, pa je saopšteno samo da se radi o slučaju u Parizu, da je osoba bila u Kini i da je smeštena u parisku bolnicu “Biša”. Ministarka je precizirala da je period inkubacije “verovatno sedam dana, između dva i dvanaest dana”. - Imamo prve slučajeve u Evropi, verovatno zato što smo veoma brzo uspostavili test i zato što smo u stanju da ih identifikujemo - izjavila je Anjes Bizin. PROČITAJTE JOŠ - Medicinska sestra vrištala zbog koronavirusa: "Ne mogu više, ovo je neizdrživo" (VIDEO) Nešto pre ponoći je javljeno da je zabeležen i treći slučaj obolelog koji je bliski rođak osobe zaražene virusom iz Pariza. Ona je poručila da epidemiju treba tretirati kao požar, brzo utvrditi žarište i što pre ga lokalizovati. Ona je i dala savet da osobe koje posumnjaju u simptome ne odlaze same kod lekara, već da treba da pozovu hitnu pomoć.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Francuska potvrdila dva slučaja korona virusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2020

Francuska je danas prijavila dva slučaja koronavirusa iz Kine i to su prvi slučajevi u Evropi. Više od 400 zaraženih u Kini, korona virus i u SAD Dva potvrđena slučaja objavila je ministarka zdravlja Agnes Buzin. Prema njenim riječima, oboje oboljelih su putovali u Kinu. Ona je istakla da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.