Velika Britanija: Konzervativci popularniji od Braunovih laburista

Izvor: Blic, 09.Apr.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika Britanija: Konzervativci popularniji od Braunovih laburista

Prema prve dve ankete sprovedene nakon početka kampanje za parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji, zakazane za 6. maj, konzervativna opozicija Dejvida Kamerona ima prednost od sedam do 11 procentnih poena nad laburistima premijera Gordona Brauna.

Anketa agencije "Populus" za dnevnik "Tajms" daje konzervativcima prednost od sedam odsto. Torijevci bi prema ovoj anketi dobili 39 odsto glasova, laburisti 32 odsto a liberalni demokrati 21 odsto glasova.

Anekta je sprovedena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 6. i 7. aprila među 1.507 ispitanika.

Ako bi se tako glasalo i na izborima to bi značilo da niko ne bi imao apsolutnu većinu u parlamentu, konzervativci bi imali 30 mesta više u skupštini i nedostajalo bi im još 25 da bi mogli da vladaju sami bez sklapanja koalicija, navodi "Populus".

Broj glasača koji su uvereni u pobedu konzervativaca znatno je opao i danas je 31 odsto, u odnosu na 43 odsto koji su u njihovu pobedu verovali u februaru i 55 odsto pre godinu dana.

Anketa koju je preko interneta sproveo institut Angus Rid pablik opinion daje torijevcima prednost od 11 odsto. Oni bi imali 37 odsto glasova, laburisti 26 odsto a liberalni demokrate 22 odsto glasova.

Ova anketa sprovedena je 6. i 7. aprila među 2.193 ispitanika.

Prema institutu Angus Rid, lider konzervativaca Dejvid Kameron uživa lično podršku 45 odsto ispitanika, isto kao lidera liberalnih demokrata Nik Kleg, dok Gordona Brauna podržava 33 odsto ispitanih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.