Izvor: B92, 29.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrolor lekova osuđen na smrt

Peking -- Bivši nadzornik kvaliteta lekova u Kini osuđen na smrt zbog uzimanja mita da bi odobravao neispitane lekove.

Presuda je doneta istovremeno kada je objavljeno saopštenje državne agencije za kontrolu kvaliteta da pokreće prvi sistem za povlačenje neispravnih prehrambenih proizvoda sa tržišta.

Reč je o do sada najdramatičnijim koracima koje je Peking povukao u suočavanju s reakcijama zbog loših i opasnih kineskih proizvoda, od hrane za kućne ljubimce, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do paste za zube pomešane sa industrijskim hemikalijama i pokvarenim antibioticima.

Pekinški sud je osudio Siaoija Zenga na najtežu kaznu zbog primanja 832.000 dolara mita u gotovom i poklonima dok je bio direktor Državne administracije za hranu i lekove, javlja zvanična agencija Sinhua.

Jedan antibiotik koji je odobrila Zengova agencija ubio je najmanje 10 pacijenata prošle godine pre no što je povučen sa tržišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.