Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2020, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 15. marta ove godine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
  Načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić posetio je kadete druge godine 143. klase Vojne akademije na obuci u zimskim uslovima, koja se izvodi na 51. skijaškom poligonu „Kopaonik“ i tom prilikom izjavio da je zadovoljan dosadašnjim odzivom za upis u vojne škole.   -  Na Kopaoniku, u centru za obuku u zimskim uslovima, sa kadetima druge godine sprovodimo obuku u taktičkim radnjama u zimskim uslovima. Posle višegodišnje pauze inovirali smo sadržaje za biatlon i za nordijsko trčanje, a sledeće godine dodatno ćemo inovirati sadržaje za obuku sa turno skijama. Želimo da obuku učinimo što realističnijom stvarnom izvođenju dejstava u zimskim uslovima i da je učinimo atraktivnom za naše kadete, s obzirom na to da je to njihovo ekskluzivno pravo, kao i da ovakvu vrstu obuke ne mogu da dobiju ni na jednom drugom mestu - istakao je general Zrnić.  foto: © Ministarstvo odbrane Srbije Načelnik Vojne akademije podseća da će Vojna akademija ove godine upisati 177 kadeta iz civilstva i poručuje da je to škola za odabrane i za sve one kojima su čast, znanje i Srbija među visoko rangiranim prioritetima.   Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred. U Srednjoj stručnoj vojnoj školi izvršiće se prijem 50 učenika oba pola iz građanstva.   Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti.  foto: © Ministarstvo odbrane Srbije Svi kadeti i učenici imaju mogućnost učešća u brojnim naučnim, kulturnim i sportskim sekcijama i takmičenjima, korišćenje najsavremenijih sportskih kapaciteta (streljane, atletske dvorane, zatvorenog bazena, teretane, fitnes centra, terena za fudbal, košarku i odbojku, sale za gimnastiku i borilačke sportove) i brojnih drugih pogodnosti koje obezbeđuju vojne škole.   Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao u okruženju koje omogućava uspešan profesionalni razvoj i stalno stručno i karijerno usavršavanje.   U akciji „Otvorena vrata“, učenici i roditelji mogu posetiti vojne škole svake subote tokom trajanja konkursa od 11 do 13 časova. U razgovoru sa nastavnicima, kadetima i učenicima dobiće sve potrebne informacije, a biće u prilici da obiđu smeštajni prostor, učionice i kabinete gde se odvija nastava.   O uslovima konkursa za prijem u vojne škole zainteresovani se mogu informisati u magazinu "Odbrana" i na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konkursi za vojne škole i fakultete otvoreni do 15. marta

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2020

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoreni su do 15. marta, objavilo je Ministarstvo odbrane...Vojna akademija će ove godine upisati 177 kadeta. Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.