Kongres vezuje ruke Trampu, danas glasanje

Izvor: B92, 09.Jan.2020, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres "vezuje ruke" Trampu, danas glasanje

Predstavnički dom Kongresa SAD glasaće o rezoluciji koja ima za cilj da ograniči ovlašćenja predsednika SAD Donalda Trampa da pokreće vojne akcije protiv Irana.

To je najavila predsedavajuća tog doma Nensi Pelosi.

Pelosi je rekla da će se glasanje održati jer su pojedini članovi Kongresa zabrinuti zbog toga što Trampova administracija nije razmatrala strategiju i odluke tokom brifinga sa poslanicima, preneo je sinoć Rojters.

Pelosi je to rekla nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je Teheran ispalio rakete na vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a nakon ubistva komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija u vazdušnom napadu SAD u Iraku.

Pelosi je u saopštenju navela da je ubistvo Sulejmanija, koje je izvela Trampova administracija, ugrozilo američke vojnike, diplomate i druge "rizikujući ozbiljnu eskalaciju tenzija sa Iranom", navodi CNBC

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pelosi: Sulejmani ubijen, ali SAD nisu bezbednije

Izvor: B92, 09.Jan.2020

Nensi Pelosi izjavila je da ne veruje da je administracija predsednika Donalda Trampa ubistvom iranskog komandanta Sulejmanija doprinela da SAD budu bezbednije...Predsedavajuća predstavničkog doma američkog Kongresa je to rekla na nedeljnoj konferenciji za novinare, samo nekoliko sati uoči glasanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.