Kongres pprodužio zabranu zatvaranja Gvantanama

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres pprodužio zabranu zatvaranja Gvantanama

Američki Kongres produžio je danas zabranu premeštanja zatvorenih iz Gvantanama u SAD, a u pokušaju da spreči bilo kakav pokušaj predsednika Baraka Obame da zatvori vojni zatvor na Kubi. Najmanje 83 od 100 senatora, glasalo je pozitivno za predlog budžeta za odbranu za 2016. godine, koji sadrži mere o produženju zabrane. Predstavnički dom prošle sedmice je usvojio predlog budžeta sa 370 prema 58 glasova, preneo je AFP.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gvantanamo: Kongres produžio zabranu premještanja zatvorenika

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Nov.2015

VAŠINGTON - Američki Kongres produžio je danas zabranu prebacivanja zatvorenika iz zatvora u bazi Gvantanamo na Kubi u SAD, kako bi blokirao eventualni pokušaj američkog predsjednika Baraka Obame da zatvori ovaj vojni zatvor...Senat je glasanjem 91 na prema tri odobrio prijedlog zakona o vojnom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.