Izvor: RTS, 20.Maj.2021, 07:35

Kongres podržao istragu upada na Kapitol, za odluku glasao i deo republikanaca

Predstavnički dom američkog Kongresa, koji je pod kontrolom demokrata, glasao je uz podršku republikanaca za osnivanje nezavisne komisije koja će istražiti upad na Kapitol hil.
Trideset pet republikanaca podržalo je predlog da se istraži upad Trampovih pristalica na Kapitol hil. Predlog je prošao glasanje sa 252-175, uprkos tome što je bivši predsednik SAD pozvao članove svoje stranke da glasaju protiv "zamke demokrata".

Veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da ova odluka neće proći u Senatu, pošto je lider republikanske većine u Gornjem domu Kongresa Mič Mekonel takvu odluku nazvao pristrasnom.
Istraga bi trebalo da se sprovede po uzoru na rad komisije koja je istraživala napade na Njujork i Vašington 11. septembra.
Osnovano bi bilo telo sa 10 članova, ravnomerno izabranih iz dve glavne stranke, koje bi do kraja godine dalo preporuke o tome kako sprečiti bilo kakvo ponavljanje napada na Kapitol.
Inače, protiv Trampa je juče pokrenuta krivična istraga, pošto je kontrola poslovanja "Tramp organizacije" prerasla iz parnične u krivičnu, što bi moglo da rezultira zatvorskom kaznom za bivšeg predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki Kongres podržao istragu upada na Kapitol

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2021

Predstavnički dom američkog Kongresa, koji je pod kontrolom demokrata, glasao je uz podršku republikanaca za osnivanje nezavisne komisije koja će istražiti upad na Kapitol hil 6. januara, kada su se pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa (Donald Trump) probili na Kapitol pokušavajući da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.