Izvor: B92, 03.Jan.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongo:U sukobima poginulo 150 ljudi

Kinšasa -- U prošlonedeljnim sukobima između vladinih trupa i naoružanih grupacija u pokrajini Ekvator, u Kongu ubijeno je 150 ljudi, saopštila je misija UN-a.

Radio "Okapi" objavio je da su 157 pobinjenika i jedan pripadnik kongoanske vojske, poznate kao FARDC, poginuli između 31. decembra i 1. januara u mestu Injele u blizini Donga na severozapadu zemlje, gde se nasilje razbuktalo prošlog oktobraMisija Unedinjenih nacija u toj zemlji.

Sukobi između zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Injele i Monzaja izbili su zbog prava na ribarenje u ovoj oblasti, a od tada je više pobunjeničkih grupa na Internetu najavilo da će iz Ekvatora pokrenuti borbu protiv vlade u Kinšasi, preneo je Rojters.

Ujedinjene nacije saopštile su prošle nedelje da će mandat svojih mirovnih trupa u Demokratskoj Republici Kongo produžiti na samo pet meseci, umesto na godinu dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.