Kongo: Krokodil izazvao avionsku nesreću sa 20 mrtvih

Izvor: Blic, 22.Okt.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongo: Krokodil izazvao avionsku nesreću sa 20 mrtvih

Krokodil koji je išetao iz prtljaga i pojavio se među putnicima je glavni krivac za avionsku nesreću koja se dogodila 25. avgusta ove godine kada je poginulo 20 lica i preživela samo jedna osoba.

Avion se srušio na teritoriju Demokratske Republike Kongo, u blizini grada Bandundua, gde je trebalo da sleti na putu od Kinšase. Među žrtvama ove nesreće bili su i pilot i kopilot.

Krokodila usmrtili meštani

Krokodil, koji je izazvao nesreću, bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je "slepi putnik" u prtljagu nekog ko je verovatno želeo da ga prokrijumčari. Životinja je preživela pad aviona, ali su je brzo sustigli seljani i ubili mačetama.

Kao uzrok nesreće je označen "nedostatak goriva", međutim, afrički magazin "Žen Afrik" je upravo objavio priču jedinog preživelog, preneli su "Skaj njuz" i "Telegraf onlajn".

Prema svedočenju preživelog, čiji identitet nije otkriven, krokodil je izazvao pometnju i stampedo u maloj letelici "Let-410", češke proizvodnje.

Putnici su pohrlili prema pilotskoj kabini, poremetivši ravnotežu letelice i došlo je do obrušavanja.

Avion je na zemlji oštetio jednu kuću u kojoj, srećom, niko nije stradao.

Avionom je upravljao 63-godišnji Deni Filmot koji je bio i vlasnik male aviokompanije "Filer" kojoj je avion pripadao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.