Izvor: Blic, 05.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Kondomi' pred stečajem

'Kondomi' pred stečajem

FRANKFURT (Tanjug) - Nemačka kompanija 'Kondomi', najveći evropski proizvođač prezervativa, saopštila je da je pred stečajem zbog preambiciozne strategije razvoja i da vodi poslednje pregovore s bankama.

Kompanija je proteklih godina povećala učešće u nekoliko evropskih firmi - od norveških i poljskih do francuskih - i znatno uvećala proizvodne kapacitete, izjavio je agenciji AFP generalni direktor 'Kondoma' Jens Valdhof. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Godišnji kapacitet kompanije trenutno je bezmalo dva miliona prezervativa dnevno. Kompanija očekuje spoljna ulaganja i nada se da će do kraja godine sklopiti sporazum s bankama o hitnom odobrenju kredita. Ukoliko pregovori propadnu, opstanak 'Kondoma' i njegovih filijala biće doveden u pitanje, upozorila je kompanija koja zapošljava 450 radnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.