Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondoliza Rajs u Seulu

Seul -- Državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs kaže da je i dalje otvoren put za pregovore sa Severnom Korejom.

"Želimo da ostane otvoren put za pregovore. Ne želimo jačanje krize", rekla je Kondoliza Rajs tokom posete glavnom gradu Južne Koreje i dodala kako se nada da će izaslanik Kine tokom posete Pjongjangu uspeti da ubedi vlasti Severne Koreje da su pregovori neophodni.

Kondoliza Rajs i ministar spoljnih poslova Južne Koreje Ban Ki-Mun upozorili su Severnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koreju da bi nova nuklearna proba te zemlje imala veoma ozbiljne posledice. "Uvereni smo da bi druga nuklearna proba pogoršala situaciju i da to ne treba da se dogodi", rekao je Ban.

Prema Rezoluciji 1718 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, donetoj 9. oktobra, posle nuklearne probe, Severnoj Koreji preti embargo na vojnu opremu ako ponovi probu. Kondoliza Rajs je od juče na turneju po zemljama Azije, uključujući Rusiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.