Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2018, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konašenkov: Sva stidljiva saopštenja izraelske vojske o navodnoj nevinosti lažna

Ministarstvo odbrane Rusije predstavilo je dodatne podatke koji pokazuju položaj izraelskih aviona i rakete S-200 u sekundama, tokom obaranja ruskog avopna Il-20, izjavio je portparol Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

Dodati podaci su dobijeni sa radara S-400 iz vazdušne baze „Hmeimim“. Oni dokazuju da se izraelski avion sakrio iza Il-20 od sirijske rakete, dodao je Konašnkov.

Konašenkov je na posebnom ekranu pokazao oznaku rakete S-200, koju je ispalila sirijska PVO.



"Dodeljen joj je broj 158 B. Indeks B označava vazdušni cilj koji leti duž balističke trajektorije velikom brzinom. Dodeljivanje brojeva objektima i indeksa slova vrši se samim automatskim sistemom kontrole, u zavisnosti od karakteristika cilja", objasnio je on.

Ekran jasno pokazuje pravac rakete S-200 koju je lansirala sirijska PVO, kao i položaj ruskog i izraelskih aviona.


"Istovremeno, sasvim je jasno da je po pravcu leta rakete, ona namenjena izraelskom avionu", rekao je Konašenkov.

Konašenkov je naglasio da novi podaci ne pokazuju, ali da dokazuju da krivica za tragediju ruskog aviona Il-20 u Siriji u potpunosti leži na izraelskim vazduhoplovnim snagama.

Pored toga, on je primetio da su "sva stidljiva saopštenja" predstavnika izraelskog ministarstva odbrane o navodnoj nevinosti lažna.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOSKVA OTVORENO OPTUŽILA IZRAEL: Lovac F-16 krio se iza ruskog iljušina, Tel Aviv pokušao sve da prikrije! Putin kažnjava i šalje S-300 Siriji!

Izvor: Kurir, 24.Sep.2018

Ministarstvo odbrane Rusije daje dodatne podatke koji pokazuju iz sekunde u sekundu položaj izraelskog aviona i rakete kompleksa S-200.

Nastavak na Kurir...

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 24.09.

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2018, 15:16

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 24.09.. . . Konašenkov: Sva stidljiva saopštenja izraelske vojske o navodnoj nevinosti lažna - Ministarstvo odbrane Rusije predstavilo je dodatne podatke koji pokazuju položaj izraelskih aviona i rakete S-200 u sekundama, tokom obaranja...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.