Konašenkov: Predaćemo uzorke tla i gelera koji dokazuju da su teroristi upotrebili hemijsko oružje

Izvor: Vostok.rs, 11.Nov.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konašenkov: Predaćemo uzorke tla i gelera koji dokazuju da su teroristi upotrebili hemijsko oružje

Ministarstvo odbrane Rusije predaće OZHO uzorke tla i gelera koji dokazuju da su teroristi upotrebili hemijsko oružje u Alepu, izjavio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Ranije je objavljeno da su oficiri jedinice za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije u jugozapadnom delu sirijskog grada Alepa pronašli dokaze da su teroristi upotrebljavali hemijsko oružje.

„Svi rezultati analize uzoraka tla i gelera artiljerijskog oružja koji svedoče da su teroristi u Alepu upotrebili hemijsko oružje, biće predati na propisan način Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO). Apelujemo na rukovodstvo OZHO sa predlogom da razmotri pitanje što skorijeg raspoređivanja eksperata OZHO iz misije za utvrđivanje činjenica o upotrebi hemijskih sredstava kao oružja u četvrti Alepa 1070“, rekao je on.

Konašenkov je naglasio da će ruski Centar za pomirenje u Siriji obezbediti zajednički rad eksperata OZHO i ruskih specijalista za istraživanje lokacija u kojima su teroristi upotrebljavali hemijsko oružje.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.