Konašenkov: Potpuno uništene dve čete 72. Mehanizovane brigade OSU, neutralisano ljudstvo i tehnika u 143 rejona

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2022, 14:36

Konašenkov: Potpuno uništene dve čete 72. Mehanizovane brigade OSU, neutralisano ljudstvo i tehnika u 143 rejona

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije o specijalnoj vojnoj operaciji za 13.08.2022. godine koji je predstavio general Igor Konašenkov: - Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.   - Kao rezultat ofanzivnih akcija savezničkih snaga potpuno je oslobođeno naselje Peski Donjecke Narodne Republike.   - U udarima visokopreciznih raketa velikog dometa morskog i kopnenog baziranja, kao i višecevnih raketnih sistema u rejonu železničke stanice Gavrilovka u Harkovskoj oblasti uništeno je više od 70 i ranjeno više od 300 pripadnika 30. Mehanizovane  brigade Oružanih snaga Ukrajine. Saobraćaj na ovoj deonici pruge je potpuno onesposobljen.   - Visokopreciznim udarima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremeno mesto razmeštaja 10. Brdske jurišne brigade u rejonu naselja Perezdnoe u Donjeckoj Narodnoj Republici, uništeno je do 170 njenih pripadnika i 12 komada vojne opreme.   - Tokom ofanzivnih dejstava savezničkih snaga u rejonu naselja Artemovsk Donjecke Narodne Republike potpuno su uništene dve čete 72. Mehanizovane brigade.   - Kao rezultat koncentrisanih vatrenih udara na komandna mesta jedinica 66. Mehanizovane brigade i ekstremistike formacije „Desni sektor“ u oblasti naselja Starie Terni Donjecke Narodne Republike, uništeno je više od 100 ekstremista i deset jedinica vojne opreme.   - Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa udarima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. U blizini naselja Kramatorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeni su višecevni raketni sistem "Hajmars" i skladište sa municijom za njega. U oblasti Domanjevka, Nikolajevska oblast, na heliodromu su uništena dva helikoptera Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Neutralisana su i četiri komandna mesta, ljudstvo, naoružanje i specijalna oprema u 143 rejona.   - U okviru kontraartiljerijske borbe, neutralisana su dva voda višecevnih raketnih sistema "Grad" u rejonima naselja Soledar i Artemovsk, tri artiljerijska voda "Akacija", kao i pet vodova haubica D-30 na vatrenim položajima u rejonima naselja Majorsk, Dzeržinsk, Zvanovka, Seversk, Perezdnoe, Jakovlevka, Fedorovka Donjecke Narodne Republike.   -Ruski PVO sistemi uništili su četiri ukrajinske bespilotne letelice.   - Ukupno, od početka specijalne vojne operacije uništeno je 267 aviona, 148 helikoptera, 1.736 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.297 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 798 višecevnih ​​raketnih sistema, 3295 artiljerijskih oruđa, kao i 4858 jedinica specijalnih vojnih vozila.
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.