Izvor: B92, 24.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačan bilans: 100 mrtvih

Kijev -- Prema zvaničnim konačnim rezultatima 100 rudara je poginulo u nesreći koja se dogodila 18. novembra u rudniku u Donjecku u Ukrajini.

To čini ovu nesreću do sada najtežom rudarskom katastrofom u zemlji, saopstila je danas agencija Interfaks. Nesreća se dogodila oko tri ujutro kada je metan eksplodirao na dubini od preko hiljadu metara u rudniku Zasjadko, jednom od najvećih u zemlji.

Eksplozija je praćena velikim požarom, koji je nastavio da plamti unutar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rudnika nekoliko dana.

"Možemo zvanično da kažemo da je 100 rudara poginulo u rudniku Zasjadko", rekao je predsednik državnog komiteta za zaštitu rada Sergej Storčak, navodi Interfaks.

Prema zvaničnim podacima, u rudniku se u trenutku nesreće nalazilo 457 rudara.

U sličnim nesrećama poslednjih godina u tom rudniku je poginulo više desetina rudara. U rudniku je zaposleno oko 10.000 ljudi,a dnevna proizvodnja je između 8.000 i 10.000 tona uglja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.