Kompanija Kalcedonija donirala je Opštoj bolnici Kikinda aspirator i dve infuzione pumpe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 17:19

Kompanija "Kalcedonija" donirala je Opštoj bolnici Kikinda aspirator i dve infuzione pumpe

Kompanija "Kalcedonija", koja ima svoj proizvodni pogon i u Kikindi, donirala je Opštoj bolnici Kikinda aspirator i dve infuzione pumpe, za potrebe dodatne jedinice Intenzivne nege.

Zbog nedostatka adekvatne opreme, uz povećani broj pacijenata zaraženih koronavirusom, Opšta bolnica se obratila lokalnoj samoupravi za pomoć u nabavci neophodnih aparata.

"Ovoga puta dobili smo jedan aspirator i dve infuzione pumpe, koji su nam bili veoma neophodni. Oni se sada koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u crvenoj, odnosno kovid zoni, u jedinici intenzivnog lečenja. "Kalcedonija" je i pre dve godine donirala neophodnu opremu", kaže direktor Opšte bolnice Kikinda, dr Mirko Stojisavljević.

Adriano Zoni, direktor firme "Gordon", koja u sklopu "Kalcedonija" posluje u Srbiji, podsetio je da je ova kompanija deo lokalne zajednice u Kikindi i da je društvena odgovornost jedan od prioriteta.

"Kada god smo u mogućnosti, posebno u ovako teškim vremenima, važno nam je da damo svoj doprinos lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo", rekao je direktor ’’Grdona’’.

Upravo su ovakvi postupci poput "Kalcedonije" pravi primer društveno odgovorne firme.

"Vrednost donacije je 365.000 dinara. U poslednjih godinu dana smo svi pokazali koliko i u ovim teškim vremenima možemo da budemo složni i odgovorni", dodao je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Kompanija ’’Kalcedonija’’ u kikindskom pogonu zapošljava oko 600 radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.