Kome se obratiti kad ne radi kovid ambulanta za decu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 19:49

Kome se obratiti kad ne radi kovid ambulanta za decu?

S obzirom na to da je radno vreme kovid ambulante za decu od 7 časova do 13 sati i 30 minuta, pojedini roditelji bili su u nedoumici gde dete da dovedu, ukoliko se pojave još neke tegobe ili simptomi, a detetu je već potvrđen pozitivan nalaz na koronu. Kome se obratiti i gde otići?

Kovid ambulanta za decu je tu kako bi se više dijagnostički došlo do podataka o broju dece novoobolele od Kovida-19 i kako se ne bi mešali sa odraslima, ističu u Službi za zdravstvenu zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dece i dodaju da je izabrani pedijatar taj koji upućuje dete u tu ambulantu.

"Sav ostali tretman, ukoliko je dete pozitivno, zbog toga da se ne bi mešali sa ostalima, dolaziće u radno vreme ambulante znači svaki dan prepodne kod lekara koji radi u respiratornoj ambulanti, a za sve ostalo - opravdanja, bilo koju vrstu saveta i dalje ostaje procedura da se obraća svom izabranom pedijatru", kaže dr Vеsna Vulеković, načеlnica Službе za zdravstvеnu zaštitu dеcе novosadskog Doma zdravlja.

Još jednom naglašavaju, da ukoliko dete ima još neke simptome, pored korone, potrebno je da se telefonski jave svom izabranom lekaru koji će ih primiti na pregled ili dati uputstva gde i kome da se dalje obrate. Pedijatri dodaju da deca nisu često među obolelima, a i kada se razbole njihovi simptomi i kliničke slike nisu teške.

Ovih dana beleži se smanjenje broja pregleda u Kovid ambulanti za decu, a pozitivnih na Kovid-19 bude oko 10-oro njih ili bez simptoma ili sa veoma blagim simptomima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.