Komandant bataljona „Sparta“ na intenzivnoj nezi

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant bataljona „Sparta“ na intenzivnoj nezi

Komandant jedinice "Sparta" Narodne vojske Donjecke Narodne Republike Vladimir Žoga zvani "Voha" se nalazi na intenzivnoj nezi, izjavio je zamenik šefa Operativne komande Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Žoga je doživeo saobraćajnu nesreću.



Odvojeni izviđački bataljon Narodne vojske DNR "Sparta" osnovan je 2014. godine. Bataljon je učestvovao u odbrani Slavjanska, u bitkama za aerodrom u Donjecku, Ilovajsk i Debaljcevo.

Bataljonom je ranije komandovao Arsen Pavlov poznatiji kao "Motorola". U oktobru 2016. godine poginnuo je od posledica eksplozije u liftu njegove zgrade. U DNR-u veruju da je teroristički napad organizovan od strane ukrajinske specijalne službe kako bi se skrenula pažnja zbog neuspeha kijevske strane u minskim sporazumima. Nakon smrti Pavlova, komandovanje bataljonom "Sparta" preuzeo je Žoga.
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Gasprom“ neće isplatiti 2,6 milijardi dolara „Naftogasu“ do donošenja odluke po žalbi

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2018, 16:53

"Gasprom" smatra da ima šansu da obori odluku Arbitražnog suda u Stokholmu kojom je naloženo plaćanje 2,56 milijardi dolara ukrajinskom "Naftogasu", te da pre nego što se žalba razmotri, Kijev neće biti isplaćen, izjavio zamenik šefa Odjela "Gasproma" Sergej Kuznec na pres konferenciji.. . Na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.