Kolorado zarađuje 2 miliona na marihuani

Izvor: OkRadio.rs, 11.Mar.2014, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolorado zarađuje 2 miliona na marihuani

Američka država Kolorado prikupila je dva miliona dolara od poreza na tek legalizovanu prodaju marihuane. Kolorado je 2012. godine postao prva američka država koja je legalizovala komercijalnu prodaju kanabisa, a prve prodavnice otvorene su 1. januara 2014. godine.   Ova država je ukupno prikupula 3,5 miliona dolara od poreza ako se računaju i kompanije koje prodaju marihuanu za medicinske svrhe.   Guverner Kolorada Džon Hikenluper rekao je da je taj novac namenjen za Omladinske centre za sprečavanje zavisnosti.    

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koloradu marihuana zaradu donosi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2014

Vlasti američke savezne države Kolorado, koje su od 1. januara 2014. godine legalizovale marihuanu u rekreativne svrhe, u januaru su ostvarile 2,1 milion dolara (1,5 miliona evra) poreskog prihoda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Marihuana Koloradu donela 2 miliona dolara poreza (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Mar.2014

Ukupno 59 kompanija za uzgoj i prodaju marihuane prijavilo je porez na promet u iznosu od 14 miliona dolara. Prikupljeni novac od poreza biće namenjen prevenciji zavisnosti od opojnih droga i zdravstvenoj zaštiti

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.