Koliko koštaju evropski poslanici

Izvor: B92, Tanjug, 23.Mar.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko koštaju evropski poslanici

Brisel -- Svaki član Evropskog parlamenta, prema nacrtu budžeta EU za 2011. koštaće poreske obveznike svoje zemlje 2,33 miliona evra, što je za 6,5 odsto više nego 2010.

Povećanje je usledilo zbog, kako je objašnjeno, povećanog obima posla, usled primene Lisabonskog sporazuma. Nacrt budžeta predviđa da će za parlament Europske unije biti potrebno ukupno 1,91 milijarda evra, u šta su, između ostalih troškova, uračunate i plate za 736 poslanika, od po 92.340 evra za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinu dana.

Engleski magazin "Ekspres" je na svom portalu, uz negodovanje, naveo da su takvi troškovi četiri puta veći od troškova engleskih poslanika i pozvao posetioce svog sajta da se uključe u diskusiju sa pitanjem: "Da li su vam pružili onoliko koliko vas koštaju?".

Hrvatski magazin "Banka", bavi se proračunom koliko će to koštati hrvatsku državu, ukoliko se pridruži Uniji. Za 18 poslanika, koliko prema broju stanovnika Hrvatska treba da ima, treba svake godine izdvojiti 41,94 miliona evra, izračunali su oni.

Poređenja radi, upravo tolika je cena hrvatskog udela u gradnji međudržavnog mosta preko Save, kod Svilaja, koji Hrvatska i Bosna i Hercegovina planiraju da grade u sklopu evropskog koridora Pet-C (VC), kojim se povezuju Budimpešta i Ploče.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koliko koštaju evropski poslanici

Izvor: S media, 23.Mar.2010

Svaki član Evropskog parlamenta, prema nacrtu budžeta Evropske unije za sledeću godinu, koštaće poreske obveznike svoje zemlje 2,33 miliona evra, što je za 6,5 odsto više nego ove godine. ..Povećanje je usledilo zbog, kako je objašnjeno, povećanog obima posla, usled primene Lisabonskog sporazuma...Nacrt...

Nastavak na S media...

Belgijanci žele jedinstvenu minimalnu platu za celu EU

Izvor: SrbijaNet.rs, 24.Mar.2010, 12:35

Deo poslanika belgijskog parlamenta, uglavnom socijalisti, predlaže uvodjenje jedinstvene minimalne plate za sve zemlje Evropske unije, što ekonomisti, medjutim, smatraju besmislicom, objavio je belgijski dnevnik "La Libre Belžik". Poslanici socijalnog odbora belgijskog parlamenta žele da usvoje...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.