Kokičarnica za Našu kuću u Kikindi u cilju razvoja preduzetništva osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2020, 10:52

Kokičarnica za "Našu kuću" u Kikindi u cilju razvoja preduzetništva osoba sa invaliditetom

Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Kikinda“ donirana je kokičarnica, u cilju pomoći razvoja preduzetništva osoba sa invaliditetom.

Kokičarnicu je kikindskom Centru, koji neformalno nosi naziv „Naša kuća“ donirala je Nj. K. V. Katarina Karađorđević i humanirarna organizacija „Lajflajn“ iz Čikaga.

Vrednost donacije je oko 3.000 evra, a planirano je da u njoj rade korisnici Centra, koji su u mogućnosti i da tako razviju svoje socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i preduzetničke veštine.

„Kokičarnica će biti otvorena svakog dana od 12 sati do 22 sata. Budući da naši korisnici spadaju u ugroženu kategoriju, dok smo u jeku epidemije, u kokičarnici će raditi volonteri kikindske Kancelarije za mlade. Prihod od prodaje kokica delićemo na dva dela: prvi će biti zarada prodavaca, odnosno naših korisnika, a drugi ćemo usmeriti na kupovinu repromaterijala“, rekla je v.d. direktorke Centra Cecilija Šajber.

Centar za pružanje usluga socijalne zaštite u Kikindi ima 30 korisnika. Oni su već poznati po redovnim prodajnim bazarima, koji su organizovani uoči velikih praznika. Rad u kokičarnici biće još jedan od načina da se osobe sa invaliditetom u Kikindi usavrše u društvenim veštinama, a Kikinđani će kupovinom kokica moći da učine dobro delo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.