Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova biće krivično gonjen

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2020, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova biće krivično gonjen

Koga policija zatekne na ulici posle 20 časova, a nema pisanu dozvolu, biće im napisana krivična prijava, biće sprovedeni na kućne adrese, a potom slede krivični postupci, izjavio je ministar unutrašnjnih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović. Vlada Srbije uvela je apsolutnu zabranu kretanja od 20 sati do pet ujutro, kao i apsolutnu zabranu kretanja, u gradovima za starije od 65 godina, a na selu za starije od 70 godina. Od 20 časova uveče do pet časova ujutru zabranjeno kretanjehttps://t.co/xN0GY2gUOT
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 18, 2020 Stefanović je, gostujući na javnom servisu, rekao da su mere zabrane kretanja u sklopu vanrednog stanja donete da bi se zaštitili stariji sugrađani i izbegli veliki skupovi ljudi, poručivši da će kontrola poštovanja ovih mera biti rigorozna. „Svako ko bude prekršio, biće krivično odgovoran“, naglasio je Stefanović.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZABRANA KRETANJA STUPILA NA SNAGU Svim osobama preko 65 godina koje budu napustile mesto stanovanja PRETI KRIVIČNA PRIJAVA

Izvor: Blic, 18.Mar.2020

Zabrana kretanja, odnosno izlaska iz kuće za lica starija od 65 godina u gradovima, upravo je stupila na snagu. Svako ko se zatekne na ulicama, biće podložan krivičnom gonjenju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.