Kod mesta eksplozija u Tjencinu detektovano osam puta više otrova od dozvoljenog

Izvor: Blic, 14.Avg.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod mesta eksplozija u Tjencinu detektovano osam puta više otrova od dozvoljenog

Tragovi cijanida i drugih opasnih supstanci pronađeni su kraj mesta eksplozija u lučkom gradu Tjencin u severnoj Kini, saopštilo je danas kinesko ministarstvo za zaštitu prirodne okoline.

Dve stravične eksplozije, koje su se mogle videti iz svemira, dogodile su se u noći između srede i četvrtka u skladištu naftnih proizvoda u Tjencinu. Od eksplozija i potonjeg požara živote je izgubilo 50 ljudi, a više od 700 povređeno, od čega je sedamdesetak u kritičnom stanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Prema navodima kineskog ministarstva, koncentracija štetnih materija, koje su pronađene u dva kanalizaciona odvoda kraj mesta eksplozije, osam puta je veća od dozvoljenog nivoa.

U Tjencin je poslato 200 vojnika obučenih za ublažavanje posledica nuklearnih, bioloških i hemijskih katastrofa.

Ustanovljene su 22 stanice za praćenje ekološke situacije u Tjencinu, a pet stanica kontroliše kvalitet vode.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kina: I dalje broje mrtve, a odjekuju eksplozije

Izvor: B92, 15.Avg.2015, 09:24

Nove eksplozije potresle su grad Tjencin u Kini, gde je u eksplozijama u skladištu hemijskih proizvoda ove nedelje stradalo 85 ljudi...Mediji su javili da se čulo sedam ili osam eksplozija, ali da se za sada ne zna njihov uzrok...Kineska agencija Sinhua javila je da se od eksplozija ponovo razbuktala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.