Koalicija oko SAD: Pobeda u Mosulu nije kraj globalne pretnje

Izvor: Blic, 10.Jul.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija oko SAD: Pobeda u Mosulu nije kraj globalne pretnje

Koalicija prevođena SAD koja podržava iračke snage u borbi protiv Islamske države upozorila je danas da pobeda nad tom terorističkom organizacijom u Mosulu ne obeležava kraj globalne pretnje koju ona predstavlja i pozvala Iračane da se ujedine u nanošenju poraza ekstremistima.

Koalicija je pozdravila pobedu nad IS u Mosulu koju je objavio irački premijer Hajdera al-Abadi, prenosi Rojters.

"Iako još postoje oblasti u starom gradu Mosula koje moraju da budu očišćene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od eksplozivnih naprava i eventualnih boraca IS koji se kriju, IBS (iračke bezbednosne snage) sada čvrsto drže Mosul pod kontrolom", navodi se u saopštenju.

Prethodno je objavljeno da je irački premijer Hajder al-Abadi i zvanično danas proglasio pobedu nad Islamskom državom u Mosulu, čime je obeležio najveći poraz te organizacije od kada je proglasila kalifat pre tri godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zatočenici u Mosulu su prošli kroz pakao

Izvor: SandzakPress.net, 11.Jul.2017, 12:49

Koalicija prevođena SAD-om pozvala Iračane da se ujedine u nanošenju poraza borcima ISIL-a. Koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama koja podržava iračke snage u borbi protiv grupe Islamske države Irak i Levant (ISIL) upozorila je da pobjeda nad tom grupom u Mosulu ne obilježava...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.