Koalicija SAD negirala bombardovanje civila u Iraku

Izvor: Vostok.rs, 23.Okt.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SAD negirala bombardovanje civila u Iraku

Koalicija SAD je saopštila da nije izvodila napade u oblasti grada Dakuk u Iraku, rekao je predstavnik operacije „Nepokolebljiva odlučnost“.

„Ne možemo da povežemo eventualne žrtve među gradskim stanovništvom s bilo kakvim napadima koalicije u ovoj oblasti“, rekao je predstavnik koalicije. Prema njegovim rečima, koalicija se pridržava protokola čiji je cilj da ovakve gubitke svedu na najmanju moguću meru i preduzima napore u tom pravcu.

„Ozbiljno shvatamo saopštenja o žrtvama među civilima koji nemaju veze sa zaraćenim stranama i procenjujemo sve incidente što je moguće detaljnije“, naveo je on.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.